Управління холодильною технікою за допомогою перетворювачів частоти VLT® Refrigeration Drive FC103

октября 01, 2015
Перетворювачі частоти «Данфосс» були використані в системі охолодження магазину «Окей» торгового центру «Панфіловскій», що знаходиться в місті Зеленоград.
 
Перетворювачі частоти «Данфосс» серії Refrigeration Drive FC103 керують конденсаторами і компресорами холодильної системи. Система холодопостачання магазину складається з наступних основних елементів - компресори, конденсатори, випарники і система моніторингу.

Перетворювач частоти підтримує тиск на необхідному рівні шляхом зміни частоти обертання електродвигуна, тим самим плавно регулюючи продуктивність компресора.
Такий режим роботи особливо актуальний при значно змінюється навантаженні на холодильну систему. Система управління перетворювача частоти підтримує задане значення тиску всмоктування (температури кипіння) холодоагенту компресора.
Регулювання продуктивності вентиляторів конденсатора в залежності від температури навколишнього середовища дозволяє підвищити ефективність холодильної системи в цілому.

Перетворювач частоти регулює швидкість обертання електродвигуна вентилятора згідно плаваючою уставці тиску конденсації, яка залежить від температури зовнішнього повітря. При цьому, зниження температури конденсації на 1 ° C, дозволяє знизити енергоспоживання компресорів на 2-3%. В середньому для Московського регіону економія може досягти 15-20% від енергоспоживання всієї холодильної системи.
 
За допомогою вбудованого спеціального майстра настройки можна легко і швидко налаштувати привід FC103 для управління компресорами, конденсаторами або вентиляторами. Даний майстер дозволяє обслуговуючому персоналу працювати з перетворювачем частоти на звичному для нього мовою про «холодильщиків».


 

Сергій Козьма, інженер компанії «Данфосс», розповідає: «Перетворювачі частоти серії FC103 мають вбудований інтерфейс ADAP Kool, що дозволяє їм взаємодіяти з контролерами, що входять в систему холодильної машіни.Также даний інтерфейс дозволяє звести все обладнання в єдину систему моніторингу роботи всієї системи» .
 
Інженер-програміст компанії «Ленд» Андрєєв Віталій (компанія, яка поставила обладнання і здійснила його монтаж і налагодження), говорить: «Обладнання Danfoss проявило себе дуже добре, з найкращого боку, особливо в плані роботи і настройки. За рахунок простих майстрів налаштування його можна легко запрограмувати. Окремо хочеться відзначити допомогу технічних фахівців «Данфосс» під час налаштування системи ».
 
Застосування перетворювачів частоти для керування компресора дає наступні переваги:
 
  • Швидке введення в експлуатацію
  • Широкий діапазон зміни продуктивності
  • Збільшення ресурсу за рахунок зниження кількості пусків / зупинок компресора
  • Можливість управління багатокомпресорні холодильними машинами за допомогою одного перетворювача частоти
  • Економія електроенергії
  • Проста інтеграція з холодильною автоматикою Danfoss

Використання перетворювачів частоти спільно з конденсаторами дозволяє домогтися наступних переваг:
 
  • Швидке введення в експлуатацію
  • Економія енергоспоживання холодильної системи
  • Можливість збільшення продуктивності конденсатора в періоди пікових навантажень
  • Зниження капітальних витрат на щит управління
  • Зниження рівня шуму вентиляторів
  • Проста інтеграція з холодильною автоматикою Danfoss



Автор історії Антон Школярів, інженер по роботі з проектними організаціями ТОВ «Данфосс»

Повернення до списку