Відмінні риси однофазного частотного перетворювача

ноября 29, 2018
Содержание
  • Відмінні риси однофазного перетворювача
  • Принцип дії частотного перетворювача
  • Конструктивні можливості пристрою
  • Как выбрать модель?

Відмінні риси однофазного частотного перетворювача

Зростання автоматизації в сучасному світі призводить до виникнення необхідності використання інноваційних та практичних систем, а також пристроїв керування електричним обладнанням. Для таких цілей застосовується безпосередньо однофазний перетворювач частоти. Цей пристрій дозволяє управляти і перетворювати такий параметр в невеликих по потужності однофазних асинхронних агрегатах, які запускаються в роботу за допомогою спеціальних елементів. Це дозволяє заощадити витрата ресурсів і активувати режим заощадження ресурсів на інноваційному, ефективному рівні.
 
Щоб зрозуміти для чого необхідно такий пристрій, спочатку потрібно розібратися з особливостями функціонування однофазного асинхронного оснащення. В основі роботи цього двигуна лежить взаємодія між обертовим магнітним полем нерухомої частини устаткування і струмами, які наводяться їм у валі машини. Якщо виникають відхилення частоти обертання змінних магнітних полів, то формується момент сили. Саме цей принцип і використовується при регулюванні кутової швидкості машини за допомогою впровадження частотного перетворювача.
 
Такі пристрої активно застосовуються в різних виробничих напрямках. Переваги цього варіанту полягають у бюджетности, компактності і автономності функціонування. Такий прилад використовується для адаптації загальних рішень по автоматизації, не вимагаючи при цьому додаткової модернізації експлуатованих приладів.
 
Невеликі габарити, зручність настройки підвищують попит на частотний перетворювач. При цьому прилад дозволяє істотно підвищити ККД системи, дозволяючи абсолютно точно контролювати параметри функціонування, виключаючи споживання додаткової енергії.

Принцип дії частотного перетворювача

Використовується цей прилад для автоматизації процесів на виробництві та зниження витрат ресурсів. Складається пристрій з:
 
  • діодного моста;
  • конденсатора;
  • біполярних транзисторів, які збираються в вихідний каскад.

 

Управління характеристиками вихідної частоти і напруги гарантує відмінний ефективність енергозбереження. Для досягнення кращого результату, коли використовується однофазний частотний перетворювач, застосовується ряд методів. Це безпосередньо:
 
  • вибирається модель, відповідна характеристикам електродвигуна;
  • виставляються точні настройки і в ручному, і в автоматичному режимі;
  • враховується тип робочого оснащення, для якого призначений пристрій;
  • застосовується векторне регулювання для твору автоматичної настройки управління агрегатом.
Частотний перетворювач регулює напругу на виході, коли значення перевищує норму з певним робочим значенням, що дозволяє підтримувати необхідний крутний момент.

Конструктивні можливості однофазного Частотника

Даний прилад відрізняється компактними габаритами. Однофазний частотний перетворювач керує такими ж двигунами, які призначені для обладнання побутового призначення. Конструктивно він володіє наступними можливостями:
 
  1. Як правило, в більшості моделей використовується метод векторного управління. При цьому застосовуються тільки сучасні технології для забезпечення якісного результату.
  2. Однофазний двигун внаслідок експлуатації спеціального перетворювача частоти характеризується поліпшеним обертовим моментом.
  3. Економія споживання ресурсів вводиться в автоматичний режим.
  4. Для деяких модифікацій передбачений пульт управління, який є знімним, для зручності користувачів.
  5. Частотнийагрегат включає PLC контроллер. Такий елемент необхідний для створення приладів збору і передачі інформації, також він дозволяє формувати системи віддаленого вимірювання. За допомогою цієї складової виконується об'єднання пристроїв, що відрізняються між собою протоколом і інтерфейсом зв'язку, в єдину мережу.
  6. Моделі перетворювачів передбачають наявність ПІД регулятора. Такий елемент впроваджується з метою забезпечення контролю та регулювання ряду параметрів. Це температурні показники, тиск та інші параметри виробничих процесів.
Для контролю напруги виходу передбачений автоматичний режим.
Варто взяти до уваги: 
Такий перетворювач частотипітается від такої ж мережі, напруга якої становить 220 В. Як підсумок, видається три міжфазних напруги. При цьому величина кожного дорівнює 220 В

.

 

Як вибрати модель перетворювача?

Однофазний частотний перетворювач вибирається виходячи з особливостей обладнання. Головні параметри при покупці - напруга системи і найбільш допустиме значення струму, з якими може функціонувати експлуатований агрегат (в даному випадку двигун). Підключається перетворювач частоти і напруги грунтуючись на показниках робочого струму.
 
Обов'язково для з'єднання необхідно мати фазосдвігающій конденсатор. Такий елемент використовується для зсуву напруги, яке надходить на стартову обмотку.
 
Однофазний перетворювач частоти застосовується в різних сферах. це:
 
  • системи вентилювання та кондиціювання;
  • конвеєрні стрічки і установки;
  • промислове обладнання різного спрямування;
  • глибинні насоси;
  • холодильні та морозильні системи.
  • Застосування такого агрегату гарантує регулювання швидкості і ефективне функціонування мотора. Контроль всі операцій виконується за рахунок модуль подачею струму, а універсальні модифікації можуть застосовуватися в різних промислових сферах.
 
Застосування перетворювача частоти актуально і на виробництві, і в побуті. За рахунок впровадження цих агрегатів забезпечується підвищення швидкості руху вала двигуна, внаслідок чого налаштовується інтенсивність обертання згідно з визначеними параметрами.

 

Повернення до списку