Система безпровідного керування нагрівальними системами і електроприладами Danfoss Link™

декабря 30, 2021
  • Інтелектуальна система безпровідного керування Теплою підлогою і опаленням. Може керувати як системами «Тепла підлога», так і системами опалення. Системи опалення – електричні, гідравлічні, як з використанням радіаторів, так і обігріву підлоги.
  • Призначена для підвищення комфорту невиробничих приміщень площею до 300 м2, без значних перешкод для радіосигналу (армованих бетонних стін і перекрить, металізованої тепло / звукоізоляції, радіоапаратури, що працює у тому ж діапазоні тощо). Максимальна кількість в системі: кімнат – 30, пристроїв – 50.
  • Основою системи є центральна сенсорна панель, яка контролює в усьому будинку безпровідні датчики температури підлоги та повітря і керує нагрівальними кабелями або іншими нагрівальними пристроями через безпровідні пристрої керування. Це дозволяє керувати різними системами з одного зручного місця.

Базові можливості:

  • покімнатне керування температурою і розкладом електричних систем обігріву підлоги, повного опалення через підлогу, опалення електроконвекторами, а також гідравлічними системами опалення:
    • Як через підлогу, так і за допомогою радіаторів.
    • Система дозволяє об’єднати кімнати в «Житлову зону» з загальним розкладом, має просте вмикання/вимикання режимів «Вдома», «Пауза», «Відпустка» тощо.
    • Пристрої в системі Danfoss Link™ можуть бути «Кімнатні» або «Сервісні».

Кімнатні пристрої – ті, що керують нагрівальними системами в приміщеннях та можуть бути розташовані безпосередньо в кімнатах (додавання через меню «Налаштування Кімнати» - «Пристрої кімнати» - «Додати пристрій»).

  • FT – терморегулятор, (FTs – з під’єднаним датчиком підлоги).
  • RS – датчик температури повітря. Danfoss Link™ connect – радіаторний терморегулятор.
  • FTs – для керування системами «Тепла підлога»;
  • FT+RS – для керування системою опалення без контролю температури підлоги;
  • FTs+RS – для керування системою опалення з контролем температури підлоги, або сиcтемою «Тепла підлога». Danfoss Link™ Connect – для керування гідравлічними радіаторами системи опалення. Для більш точного вимірювання температури може використовуватись разом з RS. Сервісні пристрої –ті пристрої, що не мають відношення до нагріву або не розташовуються в кімнатах (додавання через меню «Сервісні параметри» - «Кімнати та пристрої» - «Додати Сервіс. Пристрій»)
  • HC контролер – для керування гідравлічними системами підлогового опалення за допомогою термоелектроприводів, встановлених на клапанах. Сам НС – додається як сервісний пристрій, а виходи цього контролера, що керують відповідними контурами додаються до кімнат.
  • BR – реле керування котлом
  • CF-RU – підсилювач/ретранслятор сигналу
  • FT – якщо додати FT без під’єднання датчику підлоги як сервісний пристрій – за його допомогою можна керувати Увімк./Вимк. електроспоживачів вручну або автоматично – за розкладом, встановленим заздалегідь.

Докладніше про компоненти системи:

  • Danfoss Link™ СС (Central Controller) – центральний пристрій керування з кольоровим сенсорним екраном, в комплекті з вбудованим (PSU) або зовнішнім (NSU) джерелом живлення. Дозволяє керувати через радіоканал усіма пристроями системи, встановленими в різних кімнатах. Модуль СС може контролювати до 50 різнотипних пристроїв – RS, FT, HC або RU, у тому числі до 30 радіаторних терморегуляторів Danfoss Link™ Connect.

Живлення і кріплення центральної панелі СС:

  • PSU (Power Supply Unit) – панель кріплення з джерелом живлення, призначена для встановлення в стіну в стандартну монтажну коробку.
  • NSU (Net Supply Unit) – панель кріплення для встановлення на стіну з зовнішнім блоком живлення на проводі.
  • BSU (Battery Supply Unit) – переносне батарейне джерело живлення для налаштування системи. Необхідне лише для монтажу.
  • Версія з Wi-Fi модулем дозволяє віддалено керувати системою через безкоштовний додаток Danfoss Link™, доступний на App Store і Play Market.
  • Danfoss Link™ FT (Floor Thermostat) – регулятор підлоги. Призначений для безпровідного керування електричними кабельними нагрівальними системами або іншими електричними пристроями, наприклад, термоелектроприводами гідравлічних систем опалення. До регулятора може підключатися датчик підлоги на проводі (в комплекті) для вимірювання температури підлоги і передачі інформації на модуль СС. Danfoss Link™ RS (Room Sensor) – датчик повітря. Призначений для безпровідного контролю температури повітря у приміщенні, в якому він встановлений. Кнопки керування дозволяють змінювати температуру повітря у приміщенні. З центральної панелі СС може бути задано діапазон змінення температури або заблоковано кнопки RS. На вбудованому дисплеї відображається виміряна / встановлена температура. Живлення від батарейок АА 1,5 В, 2 шт. Максимальна кількість в системі – 30 шт.
  • FT з вбудованим датчиком підлоги (FTs) застосовується для систем «Тепла підлога». FT без датчика підлоги, доданий до системи як «Сервісний пристрій», може керувати вмиканням/вимкненням будь-яких електроприладів як вручну, так і за попередньо заданою тижневою програмою з інтервалом.
  • FT без датчика підлоги спільно з датчиком RS застосовується для систем опалення без контролю температури підлоги. FTs з датчиком підлоги спільно з датчиком повітря RS застосовується для систем опалення з контролем температури підлоги. Крім того, така конфігурація
  • FTs+RS дозволяє обрати будь-який режим: робота за температурою повітря з обмеженням максимальної та/або підтриманням мінімальної температури підлоги; робота тільки за температурою підлоги – у цьому випадку RS відображає встановлену і виміряну температуру підлоги, а також можливе керування температурою підлоги за допомогою кнопок на RS.
  • Danfoss Link™ Сonnect – радіаторний терморегулятор з безпровідним керуванням. Вимірює температуру повітря, відображає встановлену температуру, має кнопки для керування температурою в заданому діапазоні, кнопки можуть бути заблоковані з СС. Терморегулятори Danfoss Link™ Сonnect, додані в одну кімнату, – синхронізуються. Макс. кількість: в системі – 30 шт., в 1 кімнаті – 10 шт.
  • Danfoss CF-RU (Repeater Unit) – повторювач сигналу. Для систем з великою відстанню між пристроями, а також для систем з великою кількістю пристроїв та/або перешкод. Макс. кількість в системі – 4 шт.
  • Danfoss HC (Hydronic Controller) – модуль керування водяними системами, обігрів або охолодження, радіаторне опалення або обігрів підлоги. Виходи: 5/10 шт. для термоприводів TWA, NC або NO на 24В + «сухі контакти» для керування насосом і котлом. Макс. кількість в системі – 3 шт. Працює сумісно з RS, встановленими в кімнатах.
  • Danfoss BR (Boiler Relay) – реле для керування котлом. Вмикає котел за необхідності нагріву у будь-якому контурі НС або будь-якому радіаторі, що керується Danfoss Link™ Сonnect.

Технічні характеристики:

Danfoss Link™
Версії СС: Mk IV з Wi-Fi
Напруга живлення: 15 В ±10%
Екран: 3,5” TFT кольоровий сенсорний
Відстань передачі сигналу: Макс. 30 м
Споживана потужність: < 2 Вт
Вбудований акумулятор: 20 днів (години, календар)
IP клас: IP 21
Робоча температура середовища: -10…+40 °С
Розміри (ВхШхГ): 125х107х25 мм
Версія ПЗ 4.1.4 для Mk IV (на 01.04.17)
Оновлення ПЗ: Автоматично для Mk IV
Маркування Mk IV: Central Controller Version 4.1, DCC22
Danfoss Link™ FT
Напруга живлення: 180-250 В~, 50/60 Гц
Навантаження активне макс.: 15 А 230 В~, 3450 Вт
Навантаження індуктивне макс.: 4 А 230 В, cos φ = 0,3
Споживана потужність: < 1 Вт в режимі очікування
Датчик температури на проводі: NTC 15 кОм при 25 °С, 3 м
Індикація: Світлодіод зелений/червоний
Тип рамки: ELKO
IP клас: IP 31
Робоча температура середовища: -10…+30 °С
Розміри (ВхШхГ): 85 х 85 х 47 мм
Маркування: DFT01
Danfoss Link™ BR
Напруга живлення: 230 В~, 50 Гц
Навантаження активне макс.: 3 А
Навантаження індуктивне макс.: 1 А
Споживана потужність: 1,6 Вт в режимі очікування
Індикація: Світлодіод зелений/червоний
IP клас: IP 40
Розміри (ВхШхГ): 84х84х30 мм
Danfoss Link™ RS
Живлення: Батарейки АА, 2 шт
Термін служби батарейок: 4-5 років, контроль розрядки
Дисплей: Світлодіодне підсвічування
Точність вимірювання t°: ± 0,35 °С
Робоча температура середовища: 0…40 °С
IP клас: IP21
Розміри (ВхШхГ): 66х66х23 мм
Маркування: DRS11
Сертифікація: УкрТЕСТ, DEMKO, EN 60730
Гарантія: 2 роки
Danfoss Link™ Connect
Живлення: Батарейки АА, 2 шт
Термін служби батарейок: ≥ 2 роки, контроль розрядки
Тип підключення: Горизонтальне, RA або М30 х 1,5
Максимальна кількість: 30 шт., в кімнаті – 10 шт
Дисплей: З підсвічуванням
Діапазон регулювання: 4…28 °С
Макс. t° теплоносія: 90 °С
Робоча температура середовища: 0…40 °С
IP клас: IP20
Розміри: Ø51 мм, довжина – RA: 91 мм, К: 78 мм
Danfoss CF-RU
Живлення: 230 В~, зовнішній блок живлення, кабель 3 м
Розміри (ВхШхГ): 111х66х21 мм
Монтаж: На поверхню стіни
Маркування: CF-RU
Danfoss HC
Живлення: 220 В~, шнур з вилкою 2 м
Розміри (ВхШхГ): 78х325х47 мм
Виходи: 5/10 шт. 24В, з контролем навантаження і захистом від короткого замикання

 

Повернення до списку