Регулятори ADAP-KOOL

февраля 03, 2021
 
Електронні регулятори (ECL) — це інтелектуальні регулятори температури для систем централізованого теплопостачання та гарячого водопостачання. Завдяки функції погодозалежного регулювання температури та ключам із програмами роботи їх можна налаштувати для використання в різних системах централізованого теплопостачання, що дає змогу забезпечити високий рівень комфорту та оптимізувати використання енергії.
 
До асортименту входять дуже прості електронні регулятори з традиційним аналоговим керуванням, а також високотехнологічні електронні регулятори з повністю цифровим інтерфейсом.
 
Спільна особливість усіх регуляторів — це простота їхньої експлуатації. В удосконалених регуляторах серії ECL Comfort використовується інтелектуальна технологія USB-ключа, а графічний показ на екрані приладу дає змогу легко та швидко переглядати параметри системи.
 
Під час використання регулятора ECL або блока дистанційного керування ECA увесь процес навігації та взаємодії зводиться лише до обертання або натискання диска на передній панелі пристрою. Усі меню та показники системних даних показуються на графічному екрані вибраною мовою, а логічна структура меню робить керування простим та зрозумілим.
 
У пристроях немає мерехтливих індикаторів, численних кнопок і перемикачів, але їхні функціональні можливості практично безмежні. Це гарантує правильне налагоджування та просту щоденну експлуатацію, що, у свою чергу, забезпечує високий рівень комфорту та надійності.
 

Функції та переваги

  • Електронні регулятори систем опалення дають змогу скоротити час на монтаж, налагоджування та навчання, знизити витрати на непередбачене технічне обслуговування й зменшити споживання енергії системою;
  • Простота монтажу та налагоджування за допомогою різноманітних ключів із програмами роботи ECL;
  • Зниження споживання енергії в будівлі на 11–15 % і більше, а також зниження рівня викидів CO₂.

Функція погодозалежного регулювання температури

 
Погода — це головний фактор, що впливає на потребу в опаленні будівлі. У холодні періоди будівлю потрібно опалювати більше, а в теплі — відповідно менше.
 
Погода постійно змінюється, а разом з нею й теплове навантаження, необхідне для опалення будинку. Тому погодозалежне регулювання вважається раціональним і розумним способом знизити рівень енергоспоживання. Завдяки можливостям інтелектуального регулювання опалення наші електронні регулятори з функцією погодозалежного регулювання температури допомагають знизити таким чином рівень енергоспоживання.
 

Погодозалежне регулювання температури в системах централізованого теплопостачання

 
Оптимальним вважається теплопостачання, за якого забезпечується потреба в опаленні без зайвих витрат. Інтелектуальний електронний регулятор із функцією погодозалежного регулювання в системі опалення використовується для визначення погодних умов і автоматичного регулювання подачі тепла та його підтримки на потрібному рівні. У свою чергу система опалення без функції погодозалежного регулювання реагує тільки на поточну температуру приміщення, через що після змінення погодних умов регулювання подачі тепла відбувається із затримкою. Це негативно впливає на рівень комфорту та енергоефективність.
 

Як це працює?

 
Погодний компенсатор отримує сигнал від датчика зовнішньої температури, розташованого на тіньовій стороні будівлі. Датчик реєструє фактичну температуру, а електронний регулятор контролює подачу тепла (температуру теплоносія) відповідно до нових умов. Крім того, регулятор також контролює подачу тепла до радіаторів і підтримує стабільну температуру приміщення. Завдяки цьому споживачі навіть не помітять, що погода змінилася, і в приміщенні постійно підтримуватиметься однакова комфортна температура.
 

Зниження рівня енергоспоживання на 10–40 % завдяки електронному обладнанню з функцією погодозалежного регулювання температури

 
У доповіді провідної екологічної консалтингової групи COWI зазначено, що електронні погодні компенсатори знижують рівень енергоспоживання в приватних будинках на 10 %, а в деяких випадках — на 40 %. Відповідно до цієї доповіді в приватних будинках зі значним споживанням енергії інвестиції після встановлення електронних погодних компенсаторів окупаються за невеликий період часу.
 
Крім того, відповідно до законодавчих норм у багатоквартирних будинках і комерційних будівлях обов’язково має використовуватися обладнання з функцією погодозалежного регулювання температури. У багатьох країнах ці норми поширюються й на приватні будинки.
 
Системи опалення з електронним обладнанням із функцією погодозалежного регулювання температури можуть мати додаткові функції регулювання, наприклад:
  • обмеження витрати та пропускної здатності;
  • обмеження температури зворотного теплоносія в первинному контурі та/або температури теплоносія у вторинному контурі;
  • функція безпеки;
  • функція налаштування періоду зниження температури;
  • обмін даними з, наприклад, системою SCADA або через веб-портал;
  • реєстрація даних про споживання енергії.
Системи з функцією погодозалежного регулювання температури здебільшого використовуються в системах радіаторного опалення та підлогового опалення. 
 

Функції та переваги

  • Зручний доступ до структури інтуїтивного меню та навігація нею за допомогою дискового регулятора або поворотно-натискної кнопки регулятора серії ECL
  • Легкий і швидкий монтаж регулятора серії ECL Comfort у системі завдяки вдосконаленим дротовим з’єднанням і збільшенню місця для проводки
  • Зниження споживання енергії в будівлі на 11–15 % і зниження рівня викидів CO₂
 

Повернення до списку