Частотні перетворювачі: як вони автоматизують виробництво?

сентября 25, 2018

Частотні перетворювачі: як вони автоматизують виробництво?

danfoss югов проект.pngВи хотіли б знизити витрати на своєму підприємстві, підвищити ефективність технологічних процесів, зробити виробництво безпечніше і зручніше і при цьому домогтися такого комплексного ефекту мінімальними засобами? Тут немає нічого неможливого! Що доводить промислова автоматизація, для якої варто купити перетворювач частоти і інтегрувати його в систему управління. З ним контроль найрізноманітнішого електрообладнання легко вивести на новий рівень продуктивності. Особливо якщо це частотний перетворювач Danfoss!

У чому переваги даного пристрою?

Способів управління електричними моторами, використовуваними у виробництві, існує безліч. Однак найточнішими і зручними по праву вважаються частотні перетворювачі для електродвигунів. Конструктивно апаратура відносно проста, в ній три обов'язкові елементи:
  • випрямляч промислового струму стандартної частоти (50/60 Гц);
  • інвертор постійного струму назад в змінний потрібної частоти;
  • керуючий обладнанням мікропроцесор.
 
Правда, в нюансах є море відмінностей. Наприклад, ви можете вибрати і замовити перетворювач частоти, який відрізняється способом перетворення (через безпосередній зв'язок або ж виражене проміжна ланка), способом регуляції (скалярний або векторний), потужністю, піковим струмом, кількістю і типом передбачених входів і виходів (аналогових, цифрових, дискретних), системами безпеки і т.д. Вибір величезний, що підтвердять перетворювачі Данфосс (можете самі оцінити різні рішення, заглянувши в каталог Данфосс).
 

Незалежно від конструктивних особливостей конкретної моделі перед вами відкривається ряд можливостей:

  • плавне регулювання частоти в широкому діапазоні для зміни швидкості обертання ротора в електродвигуні;
  • зниження навантаження на двигун, в тому числі при старті, коли будуть потрібні особливо високі струми;
  • економія енергії за рахунок тонкого підбору режимів мотора (сам частотний перетворювач має ККД до 98%).

Як перетворювач частоти допоможе автоматизувати бізнес?

  • Сфера застосування устаткування широка. По суті, його можна підключити майже до будь-якої електротехніці! Але якщо мова про підприємство, найбільш затребуваними варіантами, для яких частотний перетворювач купити варто перш за все, є вентилятори в вентиляції та опалення, насоси для водопостачання та виробництва (нафтопереробка, наприклад), холодильні установки, конвеєри, обробні верстати, компресори, обгортають машини, тельфери, міксери ... І це далеко не повний список, де можуть використовуватися частотні перетворювачі Danfoss!
 

У будь-якому випадку, якщо ви вирішили для автоматизації бізнесу купити Частотники, то можете розраховувати мінімум на 5 серйозних плюсів для підприємства:

  1. Програмована робота. Така техніка вміє самостійно включати різні режими: від продуктивного до «сплячого» для економії енергії. Цей перехід можна задати за часом, навантаженні і іншими показниками.
  2. Відключення при проблемі. Обрив ременів, протікання, замикання - в таких випадках оснащення відключається і включається після виправлення саме, що робить зручним частотний перетворювач для насоса, вентилятора і т.п.
  3. Каскадне підключення. Багато сучасних моделей обладнання (як, припустимо, перетворювач частоти VLT від Danfoss) можна інсталювати в лінію до 3-4 моторів, з одним ведучим і іншими відомими.
  4. Відстеження даних. Перетворювач частоти купити варто хоча б за те, що з ним зручно відстежити дані з безлічі датчиків, що дозволить проаналізувати роботу підприємства і оптимізувати її.
  5. Підвищення якості робіт. Гнучкість і широта діапазону коригувань роботи двигунів підвищує стабільність виробництва і, як наслідок, всієї продукції, що випускається вашою компанією продукції.

Як краще провести автоматизацію підприємства?

  • Автоматизація підприємства вкрай корисна, але за однієї умови: якщо вибрано якісне обладнання. Перевірений і визнаний у всьому світі варіант - це перетворювач частоти Данфосс. Він надійний, невибагливий, функціональний. А вибрати його краще разом з інженерно-виробничим підприємством Югов-Проект. Наша компанія з 2008 року є офіційним дистриб'ютором цієї марки в Україні і пропонує великий каталог частотних перетворювачів за вигідними цінами з фірмовою гарантією. Наші консультанти допоможуть підібрати оптимальне оснащення в залежності від конкретних завдань вашого підприємства.

Втім, офіційні поставки - не єдиний плюс компанії Ugov. Також важливий наш комплексний сервіс, який включає:

  • планове обслуговування всього обладнання;
  • гарантійний та післягарантійний ремонт техніки;
  • встановлення та підключення обладнання;
  • проектування систем автоматизації.
Завдяки всьому цьому частотний перетворювач купити в Україні ще ніколи не було так легко і вигідно. Просто зв'яжіться з фахівцями Югов-Проект - і вони обов'язково дадуть відповідь на всі ваші запитання за можливостями автоматизації підприємства у Київі або іншому місті з перетворювачем частоти від Danfoss!

Повернення до списку