Частотно регульовані приводу зменшили фінансові витрати земснаряда більш ніж на 75%

октября 02, 2015
Компанія займається видобутком корисних копалин поміняла ненадійний дизельний двигун на електричний, який управляється частотним перетворювачем DanfossVLT® AutomationDrive, що збільшило надійність і ефективність, в той час як фінансові витрати колоcально зменшилися.
 
У місцевості Данубіа, неподалік від міста Ковин, в Сербії, земснаряд вимиває пісок з дна річки на глибині досягає 30 м і готує грунт для іншого судна, яке згодом видобуває вугілля на глибині до 40 м.
 
Замість дизельного двигуна частотно регульований електричний привід
 
До установки приводу вимиваються механізм судна приводився в дію дизельним двигуном, рішення яке застаріло і стало ненадійним. Запасні частини складно було знайти і сам двигун споживав близько 60 літрів дизельного палива на годину. Тому власники компанії N & MM Beton вирішили замінити старий двигун на електричний привід потужністю 315 кВт, який управляється перетворювачем частоти Danfoss VLT® AutomationDrive FC 302 в корпусі IP54.
 
У порівнянні з іншими постачальниками, серед переваг Danfoss були найкоротші терміни поставки обладнання, доступність кваліфікованого і досвідченого сервісного партнера, швидка і ефективна збірка і не менш важливий аспект - наявність морських сертифікатів. Завдяки компактному дизайну перетворювача установка і запуск виробилися досить швидко і ефективно.
 
При зниженні витрат набагато краще управління

miningbarge250px.jpg

Ефективність нової системи вражаюча. У порівнянні з попередньою системою - яка вимагала витрат на суму 66 € в годину, нова система скоротила ці витрати до 15 € за годину. Це означає, що нова система окупиться менш ніж за 6 місяців.
 
В результаті маємо набагато краще управління процесом вимивання порід, тому що тепер оператор може змінювати швидкість вимивання. Так само плавний пуск двигуна дозволяє зменшити знос таких деталей як підшипники, вали і ремені, що збільшує час між сервісними обслуговуваннями.

Повернення до списку